nedjelja, 6. svibnja 2012.

Uskrsni ponedjeljak - Misno slavlje s Neokatekumenskim zajednicama


Na Uskrsni ponedjeljak 09. travnja 2012. biskup msgr. Mate Uzinić služio je koncelebrirano misno slavlje u crkvi sv. Ignacija zajedno sa neokatekumenskim zajednicama grada Dubrovnika i Korčule. Uz biskupa Uzinića u koncelebraciji su sudjelovali župnik župe sv. Andrije don Jozo Njavro, kapelan David Pahor i don Marin Lučić.


                          GALERIJA SLIKA


Posebnu zahvalnost u misnom slavlju izrazile su obitelji braće Ivana i Marjana Primorac koji u svibnju kreću u Ljubljanu u „Missio ad gentes". Naime, unutar neokatekumenskog puta postoje razne formacije, a jedna od njih je upravo spomenuto misionarsko djelovanje na kojeg se odazivlju obitelji te odlaze u mjesta gdje je vjerski život „na umoru" ili ga gotovo nema. Pozivu ljubljanskog nadbiskupa odazvale su se obitelji Primorac zajedno sa još dvjema obiteljima i jednim svećenikom. Oni će živjeti u jednom dijelu Ljubljane svjedočeći svojim životom i navješćujući Radosnu vijest.
Biskup Uzinić u propovijedi govorio je o poslanju na temelju misnih čitanja. „Svi smo mi pozvani i poslani, samo su nam različiti putovi. Ove dvije obitelji Gospodin zove da napuste Dubrovnik i krenu prema Ljubljani. Mene je pozvao da napustim Split i dođem ovdje u Dubrovnik, dok većinu vas zove da ostanete tu gdje jeste i tu budete navjestitelji njegovog uskrsnuća. A vijest o Uskrsu teško dopire do ljudi našeg vremena. I zato su potrebni glasnogovornici te Radosne vijesti. Ipak, puno veća potreba, od biti glasnogovornik, je svjedočiti tu Radosnu vijest svojim životom." rekao je na početku propovijedi biskup Uzinić te nastavio: „Spoznati Kristovo uskrsnuće neminovno potiče čovjeka na poslanje, jer ne može se upoznati Krista, njegovo uskrsnuće i nakon toga ostati u stavu nezainteresiranosti. Onda se kreće u Galileju, koja predstavlja ponajprije našu svakodnevicu. U toj Galileji Isus je živio prije odlaska u Jeruzalem, prije muke i smrti. To je onaj svakodnevni Isusov život, izlazak na more i ribarenje, hod po Kafarnaumu, trganje klasja- to je Galileja." – posvijestio je biskup Uzinić.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.